ایمپلر چیست؟
قبل از اینکه در رابطه با ایمپلر توضیح دهیم، ابتدا لازم است به توضیح اصطلاحی به نام «ایمپلر پمپ» بپردازیم و شما را با آن آشنا کنیم. ایمپلر پمپ وسیلهای است که وظیفه انتقال انرژی از موتور پمپ سیال را برعهده دارد. ب به عنوان مثال، ایمپلنت پمپ آب در اکثر موارد از موادی مانند فولاد، آلومینیوم، برنز، آهن و یا حتی پلاستیک درست میشود.
ایمپلر چگونه وسیلهای است؟
با توجه به توضیحات فوق اکنون میتوانیم به راحتی برای ایمپلر تعریفی ارائه دهیم. ایمپلر قطعهای است جهت تأمین کردن انرژی مورد احتیاج پمپ آبکه با توجه به کاربردی که دارد.
از جنسهای مختلفی مانند چدن فایبر گلس، استنلس استیل (که به آن فولاد ضدزنگ نیز می گویند٫، آلومینیوم و پلاستیک ساخته میشوند. معمولاً ایمپلر پمپهایی که در بازار وجود دارند از جنس استیل سری ۳۰۴ و استیل سری ۳۱۶ و نیز هستند. و در برخی موارد نیز از فولاد داپلکس و فولاد سوپر داپلکس استفاده میشود.
انواع ایمپلر
این وسیله در انواع مختلفی طراحی و تولید شده است.
در قسمت زیر به برخی از انواع ایمپلرها اشاره میکنیم و در موردشان توضیح میدهیم:
۱_ایمپلرهای باز: در این نوع ایمپلرها شکل پرهها قابل مشاهده است.
۲_ایمپلرهای بسته که به آنها ایمپلرهای شراددار نیز میگویند.
۳_ایمپلرهایی که داری اسپلیتر هستند.
۴_ایمپلرهای بدون اسپلیتر که به آنها ایندیوسر نیز میگویند.
۵_ایمپلرهای نوین با بازدهی بالا که با استفاده از پرههای روبه عقب کار را انجام میدهند.
ایمپلرهای باز
ساختمان ظاهری این نوع ایمپلر به گونهای است.
که توپی با پرههای وصل شده به آن روی ۱۷ نصب میگردد.
این پرهها چیزی به نام دیوار نداشته و همین مورد سبب میشود تا ایمپلرهای باز نسبت به ایمپلرهای بسته و نیمهبسته مقداری ضعیفتر باشند.
با این وصف کناری ایمپلر که به سمت ورودی است. ثابت نمیماند و میزان تنشهای تیغه به صورت چشمگیری کمتر است. همانطور که اشاره کردیم در انواع پمپها سیال به ایمپلر وارد میشود و درست جایی که پرهها وجود دارند. انرژی را افزایش داده و سیال را به قسمت خروجی هدایت مینمایند. چیزی که از برگشت سیال جلوگیری میکند. فاصله کم میان پرهها و پیچک پمپ است که به آن صفحه پشتی نیز میگویند. برای حفظ و افزایش بازدهی ایمپلر در یک بازه زمانی معین، میتوانید فاصله میان کاسه و لبه پره را به خوبی تنظیم کنید. تا دچار ساییدگی نشود و کارایی بهتری داشته باشد.
از آنجایی که قطعههای داخلی ایمپلرهای باز قابل دیدن هستند در نتیجه، حفاظت و نگهداری این گونه ایمپلرها نسبت به این ایمپلرهای بسته راحتتر است. مزیت دیگر این درهای باز این است که به آسانی میتوان آنها را تغییر داد تا در نتیجه این تغییر ایمپلر نیز بتواند جریان سیال را افزایش یا کاهش دهد، به گونهای که متناسب با خواسته موردنیاز ما باشد. درهای باز در ناحیه محدودی با یک سرعت معین کار میکنند و همانطور که گفتیم در اکثر موارد سریعتر و آسانتر نگهداری میشوند. به طور معمول برای پمپهایی که کوچک بوده و نیز پمپهایی که با مواد جامد معلق در ارتباط هستند، استفاده از ایمپلرهای باز کارایی بهتری دارد.
ایمپلر نیمهبسته
این ایمپلرها دارای یک دیواره پشتی اضافی هستند که به آنها کمک میکند استقامت بیشتری داشته باشند. این نوع از ایمپلرها توانایی این را دارند که مخلوطهای جامد و مایع را با کاهش کارایی عبور بدهند.
ایمپلرهای بسته
شمایل درهای بسته شامل دیوارههای جلوی اضافی که در دو طرف پرهها هستند. دیوارههای پشتی سبب افزایش مقاومت این درهای بسته میشوند. ونیز بار رانشی روی شفت و میزان هزینه آن را کم میکنند.در نتیجه طول عمر و ضریب اطمینان یاتاقان ایمپلر افزایش مییابد.
سخن آخر
ایمپلر وسیلهای است که انرژی موردنظر برای ورود سیال به درون لوله را تأمین میکند و با قیمتها و انواع متفاوتی در بازار وجود دارند که با توجه به جنس آنها تعیین میشود و شما میتوانید با توجه به نیاز خود، گزینه موردنظرتان را انتخاب کنید.
سؤالات متداول
بدون دیدگاه